lunes, 4 de abril de 2011

LA FILOSOFÍA DEL PALLASSO

LA FILOSOFIA DEL PALLASSO. 

El clown o pallasso és un ser innocent que se sorprèn davant del món.

Aquesta és per a mi l’essència del pallasso i és la que intento transmetre quan estic davant dels nens i nenes en una celebració.


Quines son les característiques més importants d’un pallasso?

                                                                                                    
-          El pallasso es un ser innocent i humil.
-          El pallasso és un juganer, li encanta jugar per jugar, sense tabús ni prejudicis.
-          El pallasso irradia energia i és un professional de tot el que fa, encara que sigui la primera vegada que ho fa.
-          El pallasso no surt a escena a fer riure; el públic riu com a conseqüència de tenir davant una persona, en aquest cas, un pallasso, que juga per jugar des de la innocència i sense prejudicis.
-          El nas del pallasso és la màscara més petita dintre del món del teatre.
-          L’origen del pallasso el trobem al circ, en el qual hi ha havia dos personatges, el Cara Blanca ( representava allò formal, allò correcte, educat, convencional, racional, seriós, el poder, el burgés, els polítics, l’autoritarisme...) i l’Augusto o Idiota (representava allò informal, políticament incorrecte, imaginatiu, poètic, passional, rebel, el poble, el proletariat...). Aquest últim personatge, l’Augusto, és el que ha evolucionat fins els nostres dies amb el nom de pallasso.

De manera que, un aspecte molt important a tenir en compte és que el PALLASSO ANDREOTTI,  no és algú que es disfressa de pallasso per fer uns jocs amb els nens i entretenir-los una estona, el PALLASSO ANDREOTTI no es disfressa de pallasso, sinó que és pallasso, amb formació de pallasso i amb deu anys d’experiència en celebracions infantils.                


                                                   

No hay comentarios:

Publicar un comentario